Benieuwd hoe je zelf juwelen kunt maken uit zilver? Kom het bij ons leren...
Wat is Art Clay Silver? Zilver of klei?

Zilverklei is ontwikkeld in Japan. Het edelmetaal wordt door recycling gewonnen uit printplaten, harde schijven van computers, brillen, enz. Het product ziet eruit als gewone klei, maar bestaat uit zilverpoeder, organisch bindmiddel en water. Bij verhitting (650 tot 800° C) verbrandt het bindmiddel, verdampt het water en smelt het zilverpoeder samen tot één geheel. Het eindresultaat is een sieraad van 99,9% zilver.

Met zilverklei kunt u bijna alle denkbare vormen en dus prachtige sieraden maken. U kunt het combineren met o.a. glas, UV-resin (acrylhars), porselein... Er bestaat ook goud-, brons- en koperklei. 

Puur zilver

Art Clay Silver is puur zilver (99,9%) in tegenstelling tot Sterling zilver 925 (92,5% fijnzilver en 7,5% andere metalen). Sterling zilver is dus een legering met andere metalen, is iets harder en oxideert sneller. Het heeft als nadeel dat sommige mensen allergisch kunnen reageren op de toegevoegde metalen. Bij Art Clay Silver zijn geen andere metalen toegevoegd, waardoor de kans op allergische reacties zo goed als nihil is.

Veilig

Alle Art Clay Silver producten zijn veilig en niet giftig.


Neem zeker een kijkje bij Workshops als u interesse hebt om zelf met Art Clay aan de slag te gaan.